Både skrov och däck i Mani 32 är byggda i sandwich laminat, dvs handupplagd glasfiberväv (rowing) på en kärna av Divinycellskum. Ytterst ett lager av iso gelcoat för maximal täthet och slitstyrka. Skrov och däck sammanfogas med ett extra starkt plastlim och fogen göms av relingslisten i aluminium. På Mani båtar fogas skott och inredningsmoduler till skrov och däck med hela glasfiberremsor, vilket ger styvhet till hela konstruktionen. Mani 32 uppfyller kraven i CE direktiven, angivna i ”CE Recreational Craft Directives (RCD) 94/25/CE”.

Mani 32 har en unik kölkonstruktion, där skrovets botten byggs i tjockt enkellaminat kring kölflänsen. Kölen är upphängd i en kraftig kölbalk, placerad för att fördela belastningen vid en eventuell grundstötning optimalt. Enkellaminatet gör det möjligt för skrovets botten att fjädra något och detta i kombination med lastfördelningen som åstadkoms av kölfläns och kölbalk gör att Mani 32 faktiskt tål en grundstötning i full kryssfart – Du kan lugnt segla vidare!

Riggen har svepta enkelspridare och är genomgående för optimal styrka och trimbarhet. För att åstadkomma en stum enhet står mastfoten på en rejäl balk och ett kraftigt röstjärnsfäste är integrerat i skrovets insida. Riggen tätas omsorgsfullt så att allt vatten rinner ut ovan däck. Instrumentkablar dras i separata ”rännor”. I löpande rigg ingår fall för stor, genua och spinnaker samt lift till spinnakerbom. Rodkick och spinnakerbom levereras till riggen som standard.

Mani 32 är utrustad med längsgående genuaskenor intill ruffsidorna, vilka kan användas både för Genua 1 och 2. Självslående fock är standard, med böjd skena så att skotvagnen lätt går över vid stagvändningarna. Naturligtvis kan även rullfockssystem (och ”lazy jacks” för att underlätta nedtagning av storsegel) monteras som tillbehör.

Rodret på Mani 32 är lätt med en fin känsla, detta tack vare den balanserade designen. Hjärtstocken är konstruerad i kraftigt rostfritt rör, invändigt förstärkt kring genomföringen. Det byggs i handupplagd glasfiberväv och är fyllt av hårt polyuretanskum. En extra finess är att rodret är vändbart, vilket underlättar vid manövrering/backning.